Minicollege

Minicollege ‘Breda stad des vaderlands’

In juli en augustus 2019. Iedere zaterdag- en zondagmiddag. Start elk heel uur vanaf 13:00 tot en met 17:00 uur. Locatie: 5 minuten vóór starttijd verzamelen op de Grote Markt tegenover het oude stadhuis. Vanuit daar lopen we naar een mooi collegezaaltje aan de Grote Markt. Entrée: 5 euro exclusief een consumptie te bestellen aan de bar. Reserveren is niet nodig maar mag wel via info@staddesvaderlands.nl

Benieuwd naar de hoofdrol die de stad Breda speelde bij het ontstaan van het onafhankelijke land Nederland? Dan moet je het minicollege van 30 minuten horen! Over de Bredase Nassaus, de beroemde innames van Breda tijdens de Nederlandse onafhankelijkheidsstrijd tegen Spanje en over de leider van deze strijd én belangrijkste Bredanaar aller tijden: Willem van Oranje.

Bezoekers die u voorgingen geven het minicollege een 4,8 uit 5,0 (zie Facebook).

Een luchtig hoorcollege voorgedragen door de Vader des Vaderlands in eigen persoon! Ter lering ende vermaak onder het genot van een drankje. Ook ideaal als aftrap voor je eigen stadswandeling.

Boek het het minicollege ook voor een evenement zoals een bedrijfsuitje of familiedag! Het minicollege kan plaatsvinden op uw eigen locatie of in een comfortabel zaaltje in een horecagelegenheid met uitzicht op de Grote Markt.

Wilt u het minicollege boeken? Neem dan contact op via de Contact pagina.