Minicollege 30 minuten

Minicollege ‘Nederland begint bij Breda’

Benieuwd naar het boeiende verhaal over de belangrijkste Bredanaar aller tijden Willem van Oranje? Meer weten over de roemrijke Bredase Nassaus die Willem in het zadel hielpen? En over de beroemde veroveringen van de stad Breda tijdens de door Willem aangevoerde Nederlandse onafhankelijkheidsstrijd? Kom dan naar het minicollege!

Een luchtig en interactief verhaal van 30 minuten verteld door de Vader des Vaderlands in eigen persoon. In een comfortabel zaaltje onder het genot van een drankje. Ter lering en vermaak! Geschikt voor Bredanaren én toeristen.

Bezoekers die u voorgingen geven dit minicollege een 4,8 uit 5,0 (zie Facebook).

De minicolleges worden gehouden 5 dagen per week, 6 keer per dag van mei tot en met september 2018:

Locatie: een comfortabel ‘collegezaaltje’ gelegen aan de Grote Markt. Verzamelpunt is het stoepbord met poster van het minicollege. U vindt het stoepbord op woensdag, donderdag, zaterdag en zondag vóór het pandje op de Grote Markt 43 (voorheen: Backx juweliers). Op vrijdag vindt u vanwege de weekmarkt het stoepbord aan de voorzijde van Ellis Gourmet Burger, Halstraat 1. Vanaf het stoepbord lopen we samen naar het zaaltje.

** op zondag 15 juli staat het stoepbord voor Wijnhuys 1535, Kerkplein 3 **

Starttijden: 11:00   12:00   13:00   14:00   15:00   en   16:00  . Vijf minuten vóór aanvang verzamelen bij het stoepbord op de hierboven genoemde locatie.

Entree: 5 euro per persoon exclusief consumptie aan de bar.

Wilt u het minicollege boeken voor een evenement(je) neem dan contact op via de Contact pagina.

Drink tijdens of na afloop van het minicollege het Bredase Willem bier dat hoort bij het verhaal van Breda.