Minicollege 30 minuten

Minicollege ‘Nederland begint bij Breda’

In februari en maart 2019 vindt het minicollege plaats iedere zaterdag en zondag om 11:30 uur in het mooie bovenzaaltje van Ellis Gourmet Burger aan de Halstraat 1 op de hoek van de Grote Markt van Breda. Entrée 10 euro inclusief cappuccino tijdens het minicollege, of inclusief een speciaalbier (Bredase Willem blond; Bredase Schat dubbel) als je na afloop blijft lunchen bij Ellis. Aanmelden voor het minicollege is gewenst maar ook last minute bezoekers zijn welkom.  

Benieuwd naar de hoofdrol die de stad Breda speelde bij het ontstaan van het onafhankelijke land Nederland? Kom dan naar het minicollege van 30 minuten! Over de beroemde innames van Breda tijdens de Nederlandse onafhankelijkheidsstrijd tegen Spanje, over de leider van deze strijd én belangrijkste Bredanaar aller tijden Willem van Oranje en ook over diens roemrijke voorvaderen die verantwoordelijk waren voor de indrukwekkende opmars van het huis Nassau in de Lage Landen vanuit Breda.

Een luchtig hoorcollege voorgedragen door de Vader des Vaderlands in eigen persoon! Ter lering ende vermaak onder het genot van een drankje. Ook ideaal als aftrap voor je eigen stadswandeling.

Bezoekers die u voorgingen geven het minicollege een 4,8 uit 5,0 (zie Facebook).

Het minicollege kan ook geboekt worden voor een evenement zoals een uitje voor een groep vrienden, familie of collega’s! Enkele horecazaken in het centrum van Breda hebben een comfortabel ‘collegezaaltje’ beschikbaar. Het minicollege kan natuurlijk ook plaatsvinden op uw eigen locatie.

Wilt u zich aanmelden voor het minicollege of boeken voor een evenement? Neem dan contact op via de Contact pagina.